Ontwikkeling ‘ICU’ voor Foseco

Geplaatst in: Engineering, Machinebouw, Project

23 januari 2019

In 2016 startte voor STS de langdurige samenwerking met Foseco. Tijdens dit traject werd de ICU ontwikkeld, samen met andere coatingapparatuur. Deze zomer wordt de ICU gepresenteerd op de GIFA, een Duitse vakbeurs voor gieterijen. Hiervoor gaat STS een nieuwe machine bouwen.

Intelligent Coating Unit

ICU staat voor Intelligent Coating Unit en is dus gemaakt voor Foseco. Dit bedrijf voorziet metaalgieterijen van coatingen voor zandmallen. Door middel van deze coatingen kan het gietproces worden geoptimaliseerd. Het is van groot belang dat er nauwkeurige consistentie is in de dichtheid van deze coatingen.

De machine wordt gebruikt om onverdunde coating te mengen met water of alcohol, om zo tot de gewenste viscositeit en dichtheid te komen. De machine is in staat om dit zeer nauwkeurig te regelen.

De machine is ook voorzien van een pompsysteem. Hiermee kunnen de gemengde coatingen worden getransporteerd. De ICU heeft een mengtank met meerder in- en uitgangen, evenals een membraanpomp, roerinrichting, handmatige en op afstand bediende kleppen, dubbele filteropstelling, een schakelkast met frequentieomvormer, pneumatische kleppen en een touchscreen voor de bediening van de besturingssoftware.

Afbeelding Schipper Technische Services Ontwikkeling ‘ICU’ voor Foseco

Publicatie in Giesserei

In ‘Giesserei’, het Duitse vakblad voor gieterijen, werd onlangs een flink artikel gepubliceerd over deze installatie. Het artikel is hieronder te downloaden!

Download: ICU in 'Giesserei'