Pomptechniek

In ons werkveld komen wij veel pompen tegen. Wij willen onze klanten altijd maximaal ontzorgen, daarom leveren wij ook services rondom alle facetten van pomptechniek. Denk hierbij aan pomptesten, reparaties, revisies en de verkoop van nieuwe pompen. Ook kunnen wij volledige projecten verzorgen.

Afbeelding Schipper Technische Services Pomptechniek

Reparatie en revisie

Op het moment dat een pomp niet meer de gebruikelijke capaciteit levert, of zelfs helemaal niet meer functioneert, dan is het tijd om te reviseren. STS is hiermee graag van dienst.

Werkwijze

Wij gaan gestructureerd te werk. Een pomp wordt voor reparatie of revisie volledig gereinigd. Hierna volgt een pomptest (capaciteitsmeting en druktest). Vervolgens wordt er uitgezocht wat het probleem is.

Als het probleem is gelokaliseerd, wordt dit eerst met de klant besproken. In sommige gevallen kan de aanschaf van een nieuwe pomp voordeliger zijn. Uiteraard worden ook de benodigde reparaties met de klant besproken, voordat we met de werkzaamheden beginnen.

Aflevering

Een pomp moet goed beschermd worden tegen de elementen en overige externe factoren. Hierom wordt iedere pomp gereinigd, gestraald en gespoten (of gecoat) weer afgeleverd. Iedere pomp krijgt u als nieuw terug.

Daarnaast zal er ook na revisie een pomptest worden gedaan. Bij aflevering ontvangt u ook de pompcurve.

Verkoop

Wij leveren ook nieuwe pompen. Soms is het niet rendabel om een pomp te reviseren. Voor alle toepassingen leveren wij daarom nieuwe pompen van bekende A-merken, zoals bijvoorbeeld Grundfos, Johnson en Melotte. Denk hierbij aan centrifugaal pompen, verdringerpompen, drukpompen, membraampompen en in-lijn pompen.

Projecten

Onze afdeling pomptechniek werkt ook op projectbasis. Een pomp is vaak slechts een onderdeel in een systeem van leidingwerk, kleppen, machines en overige zaken. Wij helpen daarom graag om het grote geheel onder de loep te nemen.

Na een analyse van het systeem stellen wij het probleem vast. Dit kan natuurlijk een pomp zijn, maar het probleem kan zich ook elders in het systeem bevinden. Zowel voor pompcapaciteit, als met leidingwerk en overige aspecten, kunnen wij oplossingen bieden. Dit gaat altijd in overleg met de klant.

Bekijk onze vacatures