Strak in de lak

Geplaatst in: Klanten, Leidingwerk, Tankbouw

19 juli 2018

“De markt explodeert”, vertelt Marc Ter Weele. Bij Teknos Drywood produceren ze watergedragen lakken voor buitentoepassingen in het topsegment. Ze kunnen de vraag naar hun producten amper bijbenen. “De bouw draait weer op volle toeren en dat kunnen we merken ook!”

Van grondstof tot eindproduct

We treffen Marc en zijn collega Freddy Bruintjes aan de koffietafel. Marc is operationsmanager bij Teknos en Freddy is productie voorman. Freddy: “We maken alle lakken zelf, van grondstof tot eindproduct. Het is net koken, alles wordt gemaakt op eigen recept. Iedere lak vraagt om een ander proces, dat vraagt om een nauwkeurige productieplanning. We werken hier in twee ploegen met vier operators per ploeg. We hebben ook twee operators in dagdienst, deze spelen vaak de rol van ‘vliegende keep’. We mengen namelijk ook verf voor consumenten, net als in de bouwmarkt.”

KOMO

Teknos beschikt over een eigen laboratorium. Daar worden ook klantspecifieke lakken ontwikkeld. Ze zijn KOMO gecertificeerd, wat inhoudt dat ze worden aanbevolen voor grote bouwprojecten. Hun producten worden verkocht aan professionals, maar ook aan consumenten. “Veel lokale schilders halen hun lakken af bij ons sellpoint”, vertelt Marc.

Bij mijn vorige werkgevers deed ik ook zaken met Schipper. Dat bevalt nog steeds goed.

Project

Onlangs leverde STS een project op bij Teknos Drywood. Voor de opslag van bulkgoederen moesten er een tweetal RVS tanks met bijbehorend leidingwerk worden geplaatst. “Er was een nieuw bindmiddel ontwikkeld, deze wilden wij gaan gebruiken. Het oude bindmiddel werd in containers aangeleverd, maar het nieuwe kon alleen in bulk worden aangeleverd. We moesten dus tanks installeren om deze grondstoffen in op te slaan. Techema verzorgde de engineering en STS installeerde het geheel. Beckman verzorgde de elektro”, aldus de operations manager.

Korte lijnen

“Schipper ken ik al tien jaar. Bij mijn vorige werkgevers deed ik ook zaken met Schipper. Dat bevalt nog steeds goed. De lijnen zijn kort en we komen altijd tot een oplossing.”