Van Merksteijn: samen staan we sterk

Geplaatst in: Klanten, Werken bij STS, Werknemers

6 juni 2018

Van Merksteijn International is een innovatief familiebedrijf. Het profileert zich in de wereld van wapeningsstaal, hekwerk en verzinkte draad. Elke dag werkt een grote groep medewerkers aan een gezamenlijk doel. Op hoog niveau verwerken ze walsdraad tot eindproducten zoals wapeningsnetten, hekwerkpanelen en verzinkte draad. Het bedrijf kent een dynamische en prettige werksfeer waar eigen initiatief en ontwikkeling wordt gewaardeerd.

Platte organisatie

Alles wat techniek behelst is aanwezig op de locatie in Almelo. Het terrein is maarliefst 27 hectare groot. Hiervan is 16,5 hectare overdekt. “Ondanks de grootte van de organisatie voelt Van Merksteijn nog steeds als een echt familiebedrijf.”, vertelt Jos Marsman. Het hoofd technische dienst voelt zich als een vis in het water binnen de bedrijfscultuur. “We zijn groot, maar dat betekent niet dat we geen platte organisatie zijn. We kennen geen bureaucratie, geen overlegcultuur en zijn flexibel en kunnen snel schakelen.”

Afwisseling en veelzijdigheid

We treffen hem in zijn kantoor bij de werkplaats van de technische dienst. Als je op het immense terrein de weg niet kent, dan weet je hem niet te vinden. “Onze technische dienst bestaat uit ruim 40 man. Dit is inclusief onze constructie- en verspaningsafdeling”. Het wordt al snel duidelijk dat je als techneut geen verveling kent binnen het bedrijf. “In ons werk komen alle facetten van de techniek aan bod. Mechanisch, pneumatisch, hydraulisch, elektrotechnisch… Ga zo maar door. Dat vraagt om veelzijdigheid van de monteur. Daarbij biedt het een techneut veel afwisseling.”

We hebben specialisten op verschillende vakgebieden. Dat maakt het een mooie omgeving om jezelf verder te ontplooien

Diversiteit

Deze diversiteit vind je niet alleen terug in de werkzaamheden. Het team van de technische dienst is ook erg divers. “Op het moment hebben we veel jonge instroom, maar het team bestaat uit mannen van alle leeftijden. Ook hebben we veel specialisten op verschillende vakgebieden. Dat maakt het een mooie omgeving om jezelf verder te ontplooien”, aldus de manager TD.

Kapitaal

Bij Van Merksteijn zijn ze zich ervan bewust dat de werknemers het grootste kapitaal zijn. Er wordt veel geïnvesteerd in opleidingen. Alle monteurs kunnen doorleren. Alles is mogelijk. De techneuten kunnen aangeven waar ze naartoe willen groeien, daar wordt dan gezamenlijk aan gewerkt.

Afbeelding Schipper Technische Services Van Merksteijn: samen staan we sterk

We kunnen allemaal van elkaar leren. Samen sta je sterk.

Ondersteuning

STS ondersteunt al een aantal jaren de technische dienst van Van Merksteijn. Namens STS worden collega’s Alex en Greg dagelijks ingezet om grote revisieprojecten te realiseren. Het verveelt hen nog steeds niet. Greg: “Ik werk 13 jaar voor STS, waarvan ik nu 3 jaar bij Van Merksteijn over de vloer kom. Door de veelzijdigheid van het werk krijg je er hier niet gauw genoeg van. Iedere dag is anders en we krijgen alle vrijheid in ons werk.”

Alex bevestigt dit. “Het mooie is dat we onderdeel zijn van het team. Wij helpen de jonge jongens hier op weg en we kunnen allemaal van elkaar leren. Samen sta je sterk.”

Team

Alex is al sinds 2001 werkzaam voor STS. “We hebben een mooi team bij STS. Ik kan met iedereen door één deur en al mijn collega’s zijn stuk voor stuk goede vakmensen. Daarmee houden we de kwaliteit in stand. STS is geen bedrijf dat te snel wil groeien, de kwaliteit blijft leidend in alles wat we doen. Ik vind dat persoonlijk erg belangrijk, ik wil geen slecht werk leveren.”

Allround

Alex en Greg zijn beide echte allrounders. “Ik durf best te zeggen dat ik me overal mee kan redden. Ik wil mezelf niet op de borst kloppen, maar ik wil altijd alles aanpakken.”, aldus Alex. Greg sluit zich hierbij aan: “We zijn nu bezig met de revisie van een lasmachine. Van dit soort machines hebben we er meer onder handen gehad en we wisselen de werkzaamheden altijd af. Op deze manier leren we allebei hoe zo’n machine in z’n geheel functioneert. We kunnen ons op alle vlakken van de techniek goed redden.

Afbeelding Schipper Technische Services Van Merksteijn: samen staan we sterk

Werken en leren bij STS of Van Merksteijn?

In de zoektocht naar technisch talent hebben STS en Van Merksteijn de handen ineengeslagen. STS is op zoek naar vakmensen. Deze vacatures vindt je hier. Wordt jij de nieuwe collega van o.a. Alex en Greg?

Of wil jij deel uitmaken van de Technische Dienst bij Van Merksteijn en de kans krijgen om te werken, te leren en jezelf te ontwikkelen tot een echte vakman, bekijk dan de vacatures bij Van Merksteijn en stuur je CV met uitgebreide motivatiebrief naar pz@van-merksteijn.com t.a.v. Marjan Bernhards.

Afbeelding Schipper Technische Services Van Merksteijn: samen staan we sterk