Realisatie koelwatersysteem

Geplaatst in: Leidingwerk, Project

17 januari 2024

Al eerder schreven we over het omvangrijke project bij Dijkstra Plastics in Haaksbergen, waar ze proactief verder verduurzamen richting de toekomst. Dijkstra Plastics investeert bewust in het welzijn van het eigen personeel, het optimaliseren van de processen en het verduurzamen van de keten voor een minimale CO2 footprint. Nu nadert een nieuwe projectfase, de oplevering, dus is het de hoogste tijd om de tussenstand op te maken.

Carrière

We hebben een gesprek met Martijn, Project Engineer en Coördinator van de Technische Dienst. “Na mijn opleiding Civiele Techniek ben ik een post-HBO BK5 (Commerciële Technische Bedrijfskunde) gaan volgen. Tijdens deze laatste studie ben ik afgestudeerd bij Dijkstra Plastics”.

Na zijn studie besloot hij zijn carrière niet elders voort te zetten. “Ik voelde me thuis bij Dijkstra en er werd mij perspectief geboden.”

In deze rol voelt Martijn zich als een vis in het water. “Er bestaat geen specifieke opleiding voor kunststofproductie, dus in feite begint iedereen hier op nul. Door mijn opleidingen heb ik kennis van processen en dankzij mijn hobby heb ik affiniteit met techniek. In mijn vrije tijd sleutel ik namelijk oldtimers. Ik weet dus wat sleutelen is en ben niet bang voor vieze handen. Bij Dijkstra Plastics komen alle facetten van techniek aan bod, dus ik heb het erg naar mijn zin”.

STS neemt het voortouw bij de aanleg van het leidingwerk. Zij bepalen de route van de leidingen in de fabriek. Ze denken goed met ons mee, wat we waarderen, want op die manier worden we ontzorgd en hebben we tijd over voor andere zaken

Martijn, Dijkstra Plastics

Afbeelding Schipper Technische Services Realisatie koelwatersysteem

Prioriteiten

Voor de jonge techneut is er geen gebrek aan uitdagingen bij Dijkstra Plastics. “We produceren meer dan 50% van onze verpakkingsemmers voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit heeft gevolgen voor de bedrijfsvoering, omdat we moeten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van hygiëne en veiligheid volgens de BRCGS en HACCP. Ondanks dat we hier niet direct met levensmiddelen werken, staan hygiëne en veiligheid bij ons hoog in het vaandel”.

Koelwatersysteem

In zijn dagelijkse werk coördineert Martijn momenteel een grootschalig leidingwerkproject, waarbij Schipper Technische Services verantwoordelijk is voor de uitvoering. “Bij het vorige project ging het om leidingwerk voor grondstoffen. Dit keer betreft het een koelwatersysteem voor de matrijzen en oliekoeling. Dit project verloopt soepel”. Het betreft aanzienlijke leidingen, zodat er ook ruimte is voor eventuele uitbreiding in de toekomst. “Deze leidingen moeten worden aangesloten op vier koelunits die buiten worden geplaatst. Dit zijn een soort prefab containers waarin de koelinstallaties al zijn ingebouwd”.

Ontzorgen

“Dijkstra Plastics leidt het algehele project, waar STS het voortouw neemt bij de aanleg van het leidingwerk. Zij bepalen de route van de leidingen in de fabriek. Ze denken goed met ons mee, wat we waarderen, want op die manier worden we ontzorgd en hebben we tijd over voor andere zaken”, aldus Martijn.