Overname Prior Engineering

Geplaatst in: Nieuws

3 januari 2024

Met ingang van 1 januari 2024 is Schipper Technische Services (STS) eigenaar van Prior Engineering. Het engineeringsbureau, opgericht door Erik van Herk en Herman Meulenbeld, heeft overeenstemming bereikt met Schipper over de aankoop van de onderneming. Prior Engineering en Schipper hebben al een lange historie met elkaar en werken al sinds het jaar 2001 intensief samen.

De overname van Prior Engineering past binnen de groeistrategie van onze onderneming STS, waarin we nog steviger willen inzetten op het ontwerpen van machine-optimalisatie projecten en machinebouw. De toevoeging van Prior Engineering is mede om die reden een hele mooie aanvulling op onze huidige activiteiten. Prior Engineering behoudt haar naam en zal daarmee naast STS in de markt blijven opereren.

Prior Engineering is al sinds de oprichting op 01-07-1997 gespecialiseerd in mechanical engineering. In de loop der jaren is aan veel mooie en uitdagende projecten gewerkt voor opdrachtgevers in verschillende takken van industrie. Daarnaast legt Prior Engineering zich ook toe op detachering van engineers, al dan niet op locatie van de opdrachtgever.

Afbeelding Schipper Technische Services Overname Prior Engineering

De combinatie van Prior Engineering en STS betekent een kruisbestuiving van expertise, waarbij we wij opdrachten van ontwerp tot uitvoering in eigen beheer kunnen oppakken. Deze gebundelde kennis is niet alleen de juiste stap voor beide ondernemingen, maar vooral ook voor de relaties van zowel Prior Engineering als STS.

Vanzelfsprekend zijn de belangen van de medewerkers en opdrachtgevers van Prior Engineering met deze overname voor de lange termijn gewaarborgd. En zoals gezegd, voor STS draagt het één en ander bij aan het verwezenlijken van de groeidoelstellingen, waarbij alles er op gericht is onze relaties nog beter, breder en effectiever te kunnen bedienen.

Één van de recente projecten die STS en Prior samen hebben opgeleverd
Één van de recente projecten die STS en Prior samen hebben opgeleverd