Multidisciplinair project bij Wavin

Geplaatst in: Industriële Automatisering, Leidingwerk, Pomptechniek, Project

4 juni 2021

Vanaf het moment dat Antoon Schipper voor zichzelf begon, is er al een relatie met Wavin. Al jaren voorziet Schipper het Hardenbergse bedrijf van technische producten en diensten. Het project dat we onlangs opleverden bij de spuitgieterij van Wavin is hiervan een goed voorbeeld. Met een multidisciplinair team voorzagen wij Wavin van de juiste oplossing.

Wavin-man

Johannes van der Velde is teamleider van de technische dienst voor Wavin Spuitgiet en Specials. Hij is een typische Wavin-man, hij werkt er namelijk al 45 jaar met plezier. Waarom? “Ze willen me nergens anders hebben”, vertelt hij met een grijns. “Maar serieus, ik heb het hier al die tijd al erg naar mijn zin. Ik heb niet het gevoel dat ik hier al zó lang werkzaam ben.” De tijd vliegt natuurlijk als iemand het naar zijn zin heeft. Deze regel geldt dus ook in Hardenberg.

Afspraak is afspraak, daar houd ik van.

Johannes van der Velde, Wavin

Antoon

“Ik kwam hier binnen als productiemedewerker. Daarna werd ik mechanisch monteur, elektrisch monteur en nu dus teamleider. Al die jaren werk ik al samen met Schipper. Mijn broer heeft zelfs nog schouder aan schouder gewerkt met Antoon.” Voor projecten weet Johannes STS altijd snel te vinden. “Die jongens leveren goed werk. Ze denken altijd met ons mee en ik hoef er nooit achteraan. Afspraak is afspraak, daar houd ik van.”

Industrieel leidingwerk is één van onze specialismen
Industrieel leidingwerk is één van onze specialismen

Eigenlijk maak je met die filtratiekratten een buffer voor het grondwater

Johannes van der Velde, Wavin

Filtratiekratten

Toen er nieuwe productielijnen moesten worden gerealiseerd, kreeg STS de opdracht om de voorzienende systemen aan te leggen. “Met de nieuwe productielijnen maken we filtratiekratten. Deze worden gebruikt in de infra. Vorig jaar hebben we 65.000 van die kratten geleverd aan Schiphol. Deze werden onder een parkeerplaats aangelegd. Het zorgt ervoor dat regenwater na hevige neerslag niet zomaar het riool in stroomt, maar rustig wegzakt in de bodem. Het grondwater moet op die manier weer op peil komen na een aantal droge zomers. Eigenlijk maak je met die filtratiekratten een buffer voor het grondwater”, aldus de Wavin-veteraan.

Klaas is een betrouwbare, rustige kerel die hier altijd vakwerk levert.

Johannes van der Velde, Wavin

Leidingwerk

“Klaas van der Roest heeft hier het meeste leidingwerk aangelegd. Ik merk aan hem dat hij dit mooi werk vindt. Het is een betrouwbare, rustige kerel die hier altijd vakwerk levert.” Niet alleen Klaas leverde een bijdrage aan dit project. Johannes: “Sander van jullie afdeling voor automatisering installeerde een besturing en een frequentieregelaar voor de pompen. De pompen werden geleverd en geïnstalleerd door STS Pomptechniek.”

Het project is dan ook een mooi voorbeeld van de synergie tussen verschillende STS disciplines. Wanneer de tweede productielijn voor filtratiekratten operationeel is, is Wavin in staat om 250.000 kratten per jaar te produceren.