Testen installatie project Van Brussel

Geplaatst in: Nieuws, Project, Video

2 december 2016

Wie de afgelopen weken de werkplaats van STS heeft bezocht, is het niet ontgaan. Een groot deel van de hal werd bezet door de testopstelling van een machinebouw project die wij samen met Van Brussel bouwen voor een klant.

Machinebouw

Bart Jannink, projectmanager bij STS, vertelt: “Als bedrijf focussen wij ons onder andere op machinebouw. Dit zijn projecten waar je als bedrijf met veel plezier aan werkt”. Volgens B. Jannink is het een uitdagend project. “We bouwen deze installatie voor Van Brussel Services, dit bedrijf levert uiteindelijk deze machine aan de klant, die metalen platen bewerkt. Het is eigenlijk een soort overzetter/stapelmachine. De machine pakt door middel van een vacuümframe met zuignappen metalen plaatmateriaal van de transportband en plaatst het op een zwaarlastwagen.”

Als bedrijf focussen wij ons onder andere op machinebouw. Dit zijn projecten waar met veel plezier aan werkt.

Bart Jannink, Projectmanager STS

Het klinkt als een eenvoudig proces, maar er komt uiteraard een heleboel bij kijken. Bart Jannink: “De overzetter is gebaseerd op plaatafmetingen van minimaal 1000 x 2000 mm, en maximaal 2000 x 6000 mm, met een maximaal gewicht van 1500 kg. De diktes van de platen variëren van minimaal 1mm tot max 25mm. Doordat het 0-punt van de plaat niet in het hart van de machine ligt,bestaat de kans dat de platen asymmetrisch opgepakt worden.” Bart Jannink vervolgt zijn verhaal: “Binnen een project als deze kunnen we alles zelf realiseren. Ook verzorgen we samen met Van Brussel Services de besturingstechniek, het programmeren en de montage op locatie, dus eigenlijk doen wij samen alles van begin tot eind.”

Een korte, snelle montage van de installatie tijdens het testen in onze werkplaats.

Update: installatie op transport

De installatie ging nog voor de jaarwisseling op transport. Binnenkort laten we zien hoe de machine op locatie functioneert!