STS is NEN-EN-ISO 9001:2015 gecertificeerd

Geplaatst in:

16 december 2021

“Kwaliteit heeft altijd voorop gestaan in onze manier van werken, dus in feite verandert er niks. Het is nu alleen opnieuw vastgelegd en weer gecertificeerd.” Eric Jongman steekt van wal: “Roepen dat je kwaliteit levert is natuurlijk niet genoeg. Dat bewijs je met het werk dat je levert, maar ook met een ISO-certificaat.”

Processen vastleggen

Zo’n ISO 9001 certificaat krijg je niet zomaar, dat weet Eric Jongman als KAM-coördinator als geen ander. “In feite hebben we alle werkprocessen moeten vastleggen, zodat alles traceerbaar is van de aanvraag tot de uiteindelijke oplevering van een project. Dit hebben we gedaan over de volledige breedte van het bedrijf. Alle afdelingen zijn hierin meegenomen, de engineering, de montage, verspaning, etc.”

Kwaliteit waarborgen

Daar houdt het uiteraard niet bij op. “Ook hebben bijvoorbeeld de methode vastgelegd waarop leveranciers worden getoetst. Natuurlijk dwingt ons CRM systeem ons al om volgens bepaalde structuren te werken. Ook doen onze medewerkers alles om kwaliteit te waarborgen. Maar nogmaals: met zo’n certificaat staat het nu ook zwart op wit.”

Veiligheid

Voor de ISO 9001 certificering is STS ook beoordeeld als machinebouwer. “Voor ons is het namelijk belangrijk dat naast kwaliteit óók de veiligheid wordt getoetst en gedocumenteerd.”

Download: ISO 9001 certificaat STS