Diptank voor consistent coatingproces

Voor onze relatie Foseco ontwikkelden wij al eerder de ICU. Onlangs mochten we weer een mooi en uniek project uitvoeren in samenwerking met deze zeer gewaardeerde klant. Foseco ontwikkelt coatings voor gieterijen. STS ontwikkelde in de afgelopen maanden een diptank voor een coatingproces.

Proces

Het gaat hierbij om een specifiek proces voor het coaten van mallen en kernen. Dit moet plaatsvinden in hoge mate van consistentie en herhaalbaarheid. Een mooie uitdaging voor de engineers van STS.

Afbeelding Schipper Technische Services Diptank voor consistent coatingproces

Engineering, montage en besturing

Het volledige project werd in eigen huis uitgevoerd. Zowel de engineering, als de montage en de mechanische en elektrische aansturing van de unit werd door STS gedaan. Daarmee is dit een schoolvoorbeeld van waar STS voor staat.

Functionaliteiten

De tank werkt met een overstroomprincipe, zoals dat bijvoorbeeld ook in zwembaden wordt toegepast. Hierdoor blijft het vulniveau van de tank ten aller tijden gelijk. In de tank bevindt zich een swingarm, zodat de coating niet stil komt te staan. Dit gebeurt middels een excentrische overbrenging (denk aan een locomotief of krukas). In combinatie met het constante rondpompen, zorgt dit ervoor dat de coating homogeen blijft. Dit is erg belangrijk voor het waarborgen van de kwaliteit.