Machineverhuizing Twentse Textielfabrikant

Geplaatst in: Bedrijfsverhuizing

19 oktober 2016

Voor een Twentse textielfabrikant verzorgde STS de verhuizing van een machine die via een faillisementsveiling van een textielfabriek uit Duitsland werd aangeschaft. De machine was slechts een half jaar oud en had weinig uren gedraaid.

Specialist

Patrick Oosterbroek van STS is specialist op het gebied van machineverhuizingen. “Voor dit bedrijf verhuisden we in de zomer van 2014 het complete machine park naar de huidige locatie. Daarom kregen we een tijd terug ook het vertrouwen om een grote keurtafel naar het bedrijf te verhuizen. De klus voor deze lamineermachine kwam dus niet als een verrassing. Bedrijfsverhuizingen vind ik de mooiste klussen om te doen. Ik verzorg ze van offerte tot oplevering.”

Interessant

Bij het bedrijf wordt textiel met papier verwerkt voor labels in kleding of bijvoorbeeld voor op matrassen. “STS heeft voor veel textielproducenten gewerkt, maar dit is nét weer iets anders. Erg interessant!”, aldus Oosterbroek.

Afbeelding Schipper Technische Services Machineverhuizing Twentse Textielfabrikant

STS-veteraan

Nico Tuk assisteert Patrick bij deze klus. Nico is een STS-veteraan en ervaringsdeskundige op het gebied van bedrijfsverhuizingen. Nico: “Voor deze klus hebben we in Duitsland twee nachten in de kost gezeten. Je moet de situatie waarin de machine in eerste instantie is gemonteerd goed analyseren, want je moet het op dezelfde manier weer bij de klant monteren. Hiervoor was Gerben Dubbink ook met ons mee, hij heeft geholpen met het afkoppelen. Gerben heeft zich gespecialiseerd in electro- en bestuuringstechniek.”

Meten = weten

Patrick vult aan: “Je moet ook van tevoren alle doorgangen bij de klant en het bedrijf waar de machine gemonteerd is goed opmeten, zodat je weet hoe groot je de machine kan vervoeren. Dat hangt natuurlijk ook af van het transport. Het is echter altijd het streven om de machine zo groot mogelijk te vervoeren, dat scheelt de klant ook tijd in de montage.”

Op het moment van schrijven stonden de beide heren op het punt om een test te gaan draaien met de machine. De opdrachtgever liet eerder al weten erg tevreden te zijn over het werk van Nico en Patrick.

De foto’s zijn gemaakt door STS monteur en hobbyfotograaf Nico Tuk.