Lascursus bij STS

Geplaatst in: Lascursus, Lastechniek

4 oktober 2016

In de afgelopen weken vonden er op maandagavond lascursussen plaats. Een vijftal mensen van de technische dienst van zuivelfabrikant Boermarke volgden deze cursus in de werkplaats van STS in Almelo.

Snel oppakken

Martin Karsten, werkvoorbereider bij STS en erkend lasmeester, merkte al gauw dat deze heren er aanleg voor hadden. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet vaak een groep heb begeleid die de materie zo snel oppakte. De meeste cursisten hebben er meer tijd voor nodig.”

Afbeelding Schipper Technische Services Lascursus bij STS

Meters maken

In de cursus werden de grondbeginselen van het TIG-lassen uitgelegd. “Als deze heren verder willen met het lassen, dan duiken we wat dieper in de theorie. Wat praktijk betreft komt het dan vooral aan op meters maken.”

Enthousiast

De jongens van Boermarke waren enthousiast. “Je kunt merken dat Martin veel kennis en ervaring heeft. Hij kan het ook goed op ons overbrengen”, aldus één van de cursisten. Tijdens de laatste les werden uiteraard ook de certificaten van de Schipper Academie uitgereikt. Martin Karsten deelde deze trots uit en ze werden net zo trots ontvangen.