Een kijkje in de werkplaats bij industriële automatisering

Geplaatst in: Industriële Automatisering

17 juni 2020

Het Handytize project steelt momenteel de show in onze externe communicatie, maar dat betekent niet dat er geen andere projecten zijn. Integendeel zelfs, want ondanks de covid-19 problematiek, hebben we mooie projecten om aan te werken. Een blik in de werkplaats van onze afdeling Industriële Automatisering bevestigt dit.

Blister stapelaar

Voor een producent van kunststof verpakkingsmateriaal (blisters) zijn onze vakmensen bezig met het ontwikkelen van een stapelmachine. De blisters die uit een dieptrek machine komen kunnen middels deze machine recht of om-en-om gestapeld worden. Het aantal blisters per bundel is hierbij instelbaar, evenals de hoogtepositionering per blister. Voor deze machine wordt gebruik gemaakt van een uniek YXML2 Linear Portaal van Festo. Een prachtig stukje techniek.

Afbeelding Schipper Technische Services Een kijkje in de werkplaats bij industriële automatisering

Besturing voor beregeningsunit

Voor een bedrijf dat is gespecialiseerd in watermanagement, werken we aan een besturingskast voor een beregeningsunit. Om piekbelasting te voorkomen, wordt deze unit ingeschakeld met een softstarter. Als de druk wegvalt aan het einde van de beregeningsgang wordt de pomp uitgeschakeld.

Kantelinstallatie

Voor een producent van piepschuim producten wordt er gewerkt aan een kantelinstallatie. Deze wordt aan het eind geplaatst van een productielijn. Na het printen van de piepschuim delen zorgt deze machine ervoor dat ze verticaal gestapeld worden. Het aantal delen per stapel is instelbaar. De machine telt hierbij zelf en werkt daarbij op basis van sensortechniek. De beweging en positionering worden uitgevoerd door een ESBF elektrische cilinder en een CMMT Drive van Festo. Dit wordt aangestuurd door een PLC van Siemens.