Uitdagende modificatie voor massieve transportrollers

Voor een groot Twents productiebedrijf hebben onze verspaners een aantal massieve rollers gemodificeerd. Deze rollers dienen in de fabriek voor het interne transport van zware kabels. De buitenste laag van deze rollers was echter zo enorm hard geworden, dat het tot beschadiging van de kabels leidde.

Afdraaien

De rollers moesten dus worden afgedraaid. Door de hardheid was dit een lastige klus. Voor onze verspaners was dit een mooie uitdaging. Eerst werden de rollers op onze conventionele bank afgedraaid, daarna werden ze afgewerkt in één van onze CNC-draaibanken.

Video (smartphone) van onze allround verspaner op locatie

Kabelgeleiders

De originele exemplaren waren volledig massief, inclusief opstaande randen voor het geleiden van de kabels. Deze randen werden ook afgedraaid. Hiervoor maakten wij demonteerbare ringen. De rollers werden in ons CNC-bewerkingscentre aangepast, zodat deze ringen gemonteerd konden worden.

Video (smartphone) van onze allround verspaner op locatie

Flexibele oplossing

Met deze losse kabelgeleiders hebben wij een flexibele oplossing gerealiseerd. In geval van slijtage kunnen deze ringen snel vervangen worden, in plaats van een compleet massieve roller. Ook Is het loopvlak van de rollers minder hard, waardoor de kabels niet meer beschadigd raken.