Slimme pompoplossing voor Wolbers Watermanagement

Nederland, waterland. Wij zijn al eeuwenlang wereldkampioen watermanagement. Denk hierbij niet enkel aan grote blikvangers als de Deltawerken, de Afsluitdijk of de polders. Ook in Drenthe wordt er dagelijks gewerkt aan oplossingen door techneuten die niet bang zijn voor een beetje modder aan hun laarzen.

Wolbers

Wolbers Watermanagement is een uitstekend voorbeeld van zo’n bedrijf. Zij zijn niet alleen gespecialiseerd in bronbemaling voor grote bouwprojecten, maar ook in grondwaterzuivering en het opvangen van regenwater. Voor dit laatste heeft STS samen met Wolbers een oplossing ontwikkeld.

Pompoplossing

Om een klant maximaal van dienst te kunnen zijn, ontstond er bij Wolbers de behoefte aan een geautomatiseerde, mobiele en modulaire pompoplossing die op afstand te monitoren is. Hiervoor wisten ze Schipper te vinden. “Een monteur bij ons had vanuit zijn vorige baan ervaring met Schipper. Hij was erg te spreken over ze, dus daar was ik wel benieuwd naar”, aldus Jan Wolbers. Als directeur is hij mede verantwoordelijk voor de technische zaken.

Afbeelding Schipper Technische Services Slimme pompoplossing voor Wolbers Watermanagement

Een kind kan de was doen

Voor een klant moeten wij op meerdere bedrijfslocaties mogelijk vervuild regenwater opvangen en afvoeren in waterdichte containers. Hiervoor moesten wij een mobiele en handzame oplossing bedenken. Samen met Schipper zijn we daarin geslaagd.

Sander Plaggenmarsch nam dit project voor zijn rekening: “In onze werkplaats in Almelo werden de frames gemaakt. Wij bouwden daar vervolgens de pompen en besturing op. Zo’n pompsysteem bestaat uit drie modules: een pompunit die in een bassin wordt gehangen, een besturingsunit en de niveaumeting voor in de containers. Alles is stekkerbaar en makkelijk te vervoeren. Een kind kan de was doen.”

Niveaumeting

“De niveaumeting werkt middels een druksensor en een vlotter. Wanneer het water in de container een bepaald niveau heeft bereikt, krijgt de klant een mobiele notificatie. De pomp slaat af als de container helemaal vol zit, of als het leeg te pompen bassin leeg is. Dit voorkomt droogloop van de pompen. Alles is op afstand te monitoren en te bedienen”, vertelt Sander.

Communicatie

Jan Wolbers is tevreden over de samenwerking. “Schipper is altijd bereikbaar. De communicatie is goed. We hebben één aanspreekpunt en we zien steeds dezelfde gezichten, dat vinden we prettig. Onze projecten worden steeds groter en we werken steeds vaker met onderaannemers. Dan is de onderlinge communicatie erg belangrijk.”