Slijpmachine

Voor een slijper en polijster van metalen heeft STS een unieke slijpmachine ontwikkeld. Deze machine kan koker en strip aan twee zijden slijpen. De machine kan aan beide kanten onafhankelijk de contouren van het materiaal volgen. Hiervoor hoeft de machine niet afzonderlijk worden ingesteld. Het volgen van de contouren gaat automatisch volgens een mechanisch principe.

Het is mogelijk om meerdere slijpstations achter elkaar te koppelen

Langere standtijd

De machine gebruikt bij elke dikte van de strip en hoogte van de koker de volledige slijpbandbreedte voor een evenredige slijtage van de band. Dit gebeurd aan de hand van een oscillerend principe. Hierdoor kan een langere standtijd worden gerealiseerd van de schuur- of slijpband.

Belangrijke procesparameters kunnen eenvoudig worden ingesteld middels een touchscreen

Capaciteit

Deze machine heeft een capaciteit van 300 x 125 mmm bij een lengte vanaf 600 mm tot iedere gewenste lengte. Het is daarbij mogelijk om meerdere slijpstations achter elkaar te koppelen, zodat het materiaal kan worden geslepen van grof naar fijn.

Besturing

De machine kan handmatig worden bestuurd. Belangrijke procesparameters kunnen eenvoudig worden ingesteld middels een touchscreen op de machine. De machine is opgebouwd uit componenten van topmerken als Festo en Siemens.