Revisie pneumatiekkasten Waterschap Vechtstromen

Bij een waterzuivering van Waterschap Vechtstromen waren een aantal pneumatiekkasten aan vervanging toe. Deze kasten waren gedateerd en voldeden niet meer aan de huidige eisen. STS heeft ze vervangen met nieuwe RVS kasten die in onze werkplaats werden gemaakt en afgemonteerd door Bernd Opitz. Er werd gewerkt aan de hand van schema’s die door STS haar eigen engineering waren opgesteld en er werd uitsluitend gebruik gemaakt van Festo componenten, een A-merk waar STS bekend om staat.

Afbeelding Schipper Technische Services Revisie pneumatiekkasten Waterschap Vechtstromen

Festo specialist

Voor Festo-producten en pneumatiek in het algemeen heeft Schipper Technisch Handelsburo (zusteronderneming) een specialist in dienst in de persoon van Jos Hobert. Hij zorgde ervoor dat de juiste componenten werden geselecteerd en geleverd voor dit project.

Besturingstechniek

Gerben Dubbink nam het project verder voor zijn rekening. Dubbink is specialist in besturingstechniek. “De kasten worden vanuit een centrale PLC aangestuurd. Het elektrische signaal wordt in de kasten omgezet naar een pneumatisch signaal. Er zit ook een filter reduceerunit tussen. Deze brengt de druk van 10 bar terug naar 6 bar. In de kasten maken wij ook gebruik van het Festo ventielen, slangen en aansluitmateriaal.”

Assistentie

Dubbink mocht tijdens het project rekenen op de assistentie van Nico Tuk, de STS-veteraan die door zijn collega’s gekscherend ‘opa’ wordt genoemd. STS kon door Nico snel opschalen om het project binnen de gewenste tijd af te krijgen. Tuk: “De pneumatiekkasten sturen afsluiters aan voor leidingen voor bijvoorbeeld vers slib of de voorindikker. Een lange stilstand is funest voor een dergelijke installatie. Voor het hele project hebben we uitsluitend Festo onderdelen gebruikt, dat is kwaliteit waar wij als bedrijf volledig achter staan.”