Realisatie nieuwe extruderlijn bij Veolia

STS heeft in de afgelopen jaren bergen werk verzet bij Veolia. Zo werd er onlangs weer een mooi project opgeleverd. Een oude productielijn moest wijken voor een nieuwe en dergelijke klussen zijn aan onze vakmensen wel besteed. Wij konden Veolia wederom een integrale oplossing bieden.

Sanering

Het plaatsen en integreren van productiemachines is één van onze kernactiviteiten. Echter moest er in dit geval eerst een complete productielijn worden gesaneerd. STS verzorgde eerst dit traject, voordat er voorbereidingen konden worden getroffen voor de nieuwe extruderlijn en haar voorzienende systemen.

Voorzienende systemen

Voor de extruderlijn moesten silo’s voor grondstoffen en eindproduct worden geplaatst en aangesloten. Ook moest er leidingwerk worden aangelegd voor water en het transport van halfproduct en eindproduct. Daarnaast werd er een groot bordes geplaatst.

Afbeelding Schipper Technische Services Realisatie nieuwe extruderlijn bij Veolia

Proces

Middels schroeftransport wordt de grondstof vanuit een grote silo naar de menger op een groot bordes getransporteerd. De grondstof is vermalen kunststof afval dat middels dit proces geëxtrudeerd en dus gerecycled wordt.

Bovenop het bordes is een doseerinstallatie waar de grondstof vermengd wordt met diverse additieven, afhankelijk van het gewenste eindproduct. Vanuit de doseerinstallatie gaat de grondstof via een metaalafscheider naar de hoofdextruder. De Metaalafscheider scheidt wanneer nodig metalen delen uit, zodat dit niet in de extruder terecht komt.

Na filtering en ontgassing komt de gesmolten kunststof terecht in de cascade extruder. Aan het eind van deze machine vindt de onderwater granulering plaats, waarna het granulaat in een leidingnet van 30 meter afkoelt. Vervolgens wordt in een centrifuge het water van het granulaat gescheiden. Als laatst worden korrels gescheiden op een trilzeef. Het eindproduct wordt daarna via blaastransport naar opslagsilo’s getransporteerd.

Turnkey

Veolia werd ontzorgd door de integrale aanpak van STS. Ook tijdens de inbedrijfname van de productielijn, werd hierin door STS geassisteerd en waar nodig aanpassingen gedaan. Het project werd turnkey opgeleverd.