Project: SKID

Voor een grote klant uit de Twentse zuivelindustrie heeft STS een voorverwarmer gebouwd. Deze installatie zorgt ervoor dat de mix van grondstoffen voor softijs optimaal oplossen en op temperatuur worden gebracht. Het gaat hier ook deels om een antibacteriële bewerking.

Het proces is opgesplitst in drie delen. In de eerste fase worden de grondstoffen van het product op 40 graden opgelost. De gehele samenstelling van het product wordt hier klaargemaakt. Daarna begint de fase van het pasteuriseren. Dit gebeurt op 90 graden. De duur van de pasteurisatie wordt bepaald door de lengte van de holding (buizennetwerk bovenop de installatie). Na de eerste pasteurisatie volgt de regeneratie. In deze fase wordt de temperatuur teruggebracht naar 70 graden, omdat de APV (de grote pasteur) het product niet warmer aangeleverd mag krijgen. De APV pasteuriseert het product vervolgens voor lange houdbaarheid.

Op het terrein van de opdrachtgever heeft STS haar eigen werkplaats. Dit zorgt ervoor dat STS snel kan inspelen op de wensen van de klant. De productie kan zo snel worden geoptimaliseerd. Het ontwerp van de installatie is ter plekke bepaald en in samenwerking met de eigen technische dienst van de opdrachtgever ontwikkeld.