Doorschietbeveiliging armeerdraad voor kabelfabrikant

STS ondersteunt al enige jaren een grote kabelfabrikant uit het oosten van Nederland. Wij ondersteunen de technische dienst van het bedrijf met projecten, zodat de monteurs van de technische dienst zich kunnen focussen op de productie.

Afbeelding Schipper Technische Services Doorschietbeveiliging armeerdraad voor kabelfabrikant

Doorschietbeveiliging

Één van deze projecten was het realiseren van een doorschietbeveiliging van armeerdraad. De kabels die deze fabrikant produceert worden omwonden met staaldraden. Wanneer één van die draden zou breken, dan schiet de draad door en is de breuk onmogelijk om te repareren.

De beveiliging die door de engineers van STS werd ontwikkeld houd het draad op z’n plaats in het geval van een breuk. Dit stelt het bedrijf in staat om de breuk te repareren, zodat de productie van de kabel niet gestopt hoeft te worden.

De rollen van de beveiliging draaien onafhankelijk. De veerdruk is handmatig in te stellen en de zachte rollers vormen zich naar het product. Ook houdt het rekening met de slag van de armeerdraden. De beveiliging is deelbaar, dit houdt in dat de toepassing kan openklappen, zodat de kabel kan worden uitgenomen als dit nodig is.