Diversiteit bij Van Merksteijn

Erik Smelt, Accountmanager

9 april 2016

“Het bedrijventerrein is 26 hectare groot. 16,5 hectare is daarvan overdekt. Ondanks het feit dat Van Merksteijn een enorme onderneming is, voelt het nog steeds als een familiebedrijf”, vertelt Jos Marsman. Het hoofd technische dienst voelt zich als een vis in het water binnen de bedrijfscultuur. “We zijn groot, maar dat betekent niet dat we geen platte organisatie zijn. Hier kennen we geen bureaucratie, geen overlegcultuur. We zijn erg flexibel en kunnen snel schakelen”. Dat is natuurlijk herkenbaar voor Schipper. We zijn immers allebei een familiebedrijf en bovendien zijn we buren…

Afwisseling en veelzijdigheid

We treffen Marsman in zijn kantoor bij de werkplaats van de technische dienst. Als je op het immense terrein de weg niet kent, dan is het zoeken naar de bekende speld in een hooiberg. “Onze technische dienst bestaat uit ruim 40 man. Dit is inclusief onze constructie- en verspaningsafdeling”. Het wordt al snel duidelijk dat je als techneut geen verveling kent binnen het bedrijf. “In ons werk komen alle facetten van de techniek aan bod. Mechanisch, pneumatisch, hydraulisch, elektrotechnisch… Ga zo maar door. Dat vraagt om veelzijdigheid van de monteur. Daarbij biedt het een techneut veel afwisseling”, aldus Jos Marsman. 

Ondanks het feit dat Van Merksteijn een enorme onderneming is, voelt het nog steeds als een familiebedrijf.

Jos Marsman, hoofd technische dienst Van Merksteijn

Boven: De omvang van het bedrijventerrein van Van Merksteijn is enorm. Het bedrijf kan zelfs per boot en/of trein bevoorraad worden.

Diversiteit

Deze diversiteit vind je niet alleen terug in de werkzaamheden. Het team van de technische dienst is ook erg divers. “Op het moment hebben we veel jonge instroom, maar het team bestaat uit mannen van alle leeftijden. Van jong tot oud. Ook hebben we veel specialisten op verschillende vakgebieden. Dat maakt het een mooie omgeving om jezelf in te ontplooien”, vertelt Marsman.

Kapitaal

Bij Van Merksteijn zijn ze zich ervan bewust dat de werknemers het grootste kapitaal van het bedrijf zijn. Er wordt dan ook veel geïnvesteerd in opleidingen. Marsman: “Alle monteurs kunnen doorleren. Alles is mogelijk. Onze techneuten kunnen aangeven waar ze naartoe willen groeien, daar werken we dan met zijn allen aan. Voor opleidingen is budget nooit een probleem.”

We hebben veel specialisten op verschillende vakgebieden. Dat maakt het een mooie omgeving om jezelf in te ontplooien.

Jos Marsman, hoofd technische dienst Van Merksteijn

Afbeelding Schipper Technisch Serviceburo Diversiteit bij Van Merksteijn

Ondersteuning

STS ondersteunt al een aantal jaren de technische dienst van Van Merksteijn. Namens STS worden collega’s Alex en Greg dagelijks ingezet om grote revisieprojecten te realiseren. Het verveelt hen nog steeds niet. Greg: Ik werk nu 13 jaar voor STS, waarvan ik nu 3 jaar bij Van Merksteijn over de vloer kom. Door de veelzijdigheid van het werk krijg je er hier niet gauw genoeg van. Iedere dag is anders en we krijgen alle vrijheid in ons werk. Bovendien zijn Alex en ik tussendoor betrokken bij andere projecten van STS.”
Alex bevestigt dit. “Het mooie is dat we bij Van Merksteijn onderdeel zijn van het team. Wij helpen de jonge jongens hier ook op weg. We kunnen allemaal van elkaar leren.”

Team

Alex is al sinds 2001 werkzaam voor STS. “We hebben een mooi team bij STS. Ik kan met iedereen door één deur en al mijn collega’s zijn stuk voor stuk goede vakmensen. Daarmee houden we de kwaliteit in stand. STS is geen bedrijf dat te snel wil groeien, de kwaliteit blijft leidend in alles wat we doen. Ik vind dat persoonlijk erg belangrijk, want ik wil geen slecht werk leveren.”

Allround

Alex en Greg zijn beide echte allrounders. “Ik durf best te zeggen dat ik me overal mee kan redden. Ik wil mezelf niet op de borst kloppen, maar ik wil altijd alles aanpakken”, aldus Alex. Greg sluit zich hierbij aan: “We zijn nu bezig met de revisie van een lasmachine. Van dit soort machines hebben we er meer onder handen gehad en we wisselen de werkzaamheden altijd af. Op deze manier leren we allebei hoe zo’n machine in z’n geheel functioneert. We kunnen ons op alle vlakken van de techniek goed redden.”

Ik kan met iedereen door één deur en al mijn collega’s zijn stuk voor stuk goede vakmensen. Daarmee houden we de kwaliteit in stand.

Alex, servicemonteur STS

Afbeelding Schipper Technisch Serviceburo Diversiteit bij Van Merksteijn

Werken bij STS?

STS is op zoek naar vakmensen. Wil je ons team komen versterken? Kijk dan bij onze vacatures, of stuur je CV + motivatie naar m.scherpenzeel@schippertechniek.nl.

Ook bij Van Merksteijn zijn ze op zoek naar techneuten. De vacature vind je hier!

Afbeelding Schipper Technisch Serviceburo Diversiteit bij Van Merksteijn